جویندگان تجارت پر سود؛ بسم الله !

جویندگان تجارت پر سود؛ بسم الله !

 

 


 

اساس زندگی دنیا و آخرت معامله است .شما در هر لحظه ای که زندگی می‌کنید ناخواسته در حال معامله هستید .تاجران موفق کسانی هستند که معامله های پرسود می‌کنند زیرا هدفشان سود و منفعت و بالا بردن پس انداز و ذخیره مالی است.

 


 

 

معامله

 

چرا که انسان فطرتاً دنبال سود است آن هم سودی ثابت و پایدار.شما در هر لحظه عمرتان را معامله می‌کنید ،جوانی و شادابی تان را سرمایه قرار می‌دهید و آن را با آنچه که انتخاب می‌کنید معاوضه می‌کنید روز قیامت هم روز معامله است روزی که فقط یک کالا خرید و فروش می‌شود . الی من اتی الله به قلب سلیم.

 

معنای تجارت

تجارت به معنای تصرف در سرمایه به منظور به دست آوردن سوداست و خداوند مهم‌ترین سرمایه را که عمر انسان است  در تصرف خاص او قرار داده و اختیار صرف عمر  و معامله در هر راهی را به او داده است حال معامله با خدا یا شیطان.

 

دعوت به تجارت

تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِکُمْ وَأَنْفُسِکُمْ غڑ ذَٰلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ

به خدا و پیامبرش ایمان آورید ، و با اموال و جان‌هایتان در راه خدا جهاد کنید ؛ این [ایمان و جهاد] اگر [به منافع فراگیر و جاویدان آن] معرفت داشتید ، برای شما [از هر چیزی] بهتر است(صف/11)

حال که سرمایه و تصرف آن بلاشرط به اختیار گذاشته شد ،سود آن رهایی از عذاب است هم در دنیا و هم در آخرت.این بهترین نوع تجارت است.

حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند:دنیا تجارت خانه اولیای الهی است .الدنیا متجر الاولیا الله.حضرت این سخن را به کسی فرمود که از دنیا بدگویی می‌کرد

انواع تجارت

در تجارت چند فرض وجود دارد:

تجارت بد : بئسما اشتروا به انفسهم.

تجارت بدون سود : فما ربحت تجارتهم.

تجارت کم سود : متاع الدنیا قلیل.

تجارت زیان بار : ان الخاسرین الذین خسروا انفسهم.

تجارت بسیار زیان بار : ان الانسان لفی خسر.

تجارت رسوا : الخسران المبین.

تجارت راکد : تخشون خسارها.

تجارت مستمر و بادوام : تجارة لن تبور.

تجارت نجات بخش : تجارة تنجیکم.

تجارت سودآور: تجارت موجه.

حضرت علی(علیه السلام)می‌فرماید:قیمت شما بهشت است پس خودتان را ارزان نفروشید.

 

دنیا، تجارت خانه

 

آخرت

 

 

 

شخصی نزد امیرالمؤمنین (علیه السلام) از دنیا بسیار بد می‌گفت و آن را مذمت می کرد اما حضرت اشاره فرمودند که دنیا محل تجارت برای آخرت است و تا در این منزل کسبی نداشته باشید در روز قیامت کالایی برای معامله نخواهید داشت .

 

حضرت می‌فرمایند: دنیا تجارت خانه اولیای الهی است. الدنیا متجر الاولیا الله. حضرت این سخن را به کسی فرمود که از دنیا بدگویی می‌کرد.

 

در تجارت با خدا ما سرمایه را از خدا می‌گیریم و با قیمت گزاف به خود او می‌فروشیم ما عمر و دنیای ناپایدار را با خداوند معامله می‌کنیم و عمر جاودان و سعادت آخرت  را از خداوند می‌خریم .

 

 

 

 

 

ارکان تجارت

 

در این تجارت خریدار: خداوند متعال ،فروشنده : انسان مؤمن،ثمن : بهشت و مثمن: جان مؤمن است.

 

إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَیٰ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ غڑ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ غ– وَعْدًا عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِیلِ وَالْقُرْآنِ غڑ وَمَنْ أَوْفَیٰ بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ غڑ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُمْ بِهِ غڑ وَذَٰلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ

 

یقیناً خدا از مؤمنان جان‌ها و اموالشان را به بهای آنکه بهشت برای آنان باشد خریده ؛ همان کسانی که در راه خدا پیکار می‌کنند ، پس [دشمن را] می‌کشند و [خود در راه خدا] کشته می‌شوند [خدا آنان را] بر عهده خود در تورات و انجیل و قرآن [وعده بهشت داده است] وعده‌ای حق ؛ و چه کسی به عهد و پیمانش از خدا وفادارتر است ؟ پس [ای مؤمنان !] به این داد و ستدی که انجام داده‌اید ، خوشحال باشید ؛ و این است کامیابی بزرگ(توبه/111)

 

 

 

شرایط تجارت

 

ایمان به خدا : تومنون بالله   ایمان به پیامبر : و برسوله    جهاد با مال : تجاهدون باموالهم    جهاد با جان : و انفسهم.

 

ایمان به خدا به عنوان یک تجارت پرسود می‌باشد البته ایمان تنها باور قلبی نیست تلاش و جهاد لازم دارد و ایمان به رسول خدا نیز شرط دیگر این تجارت استواری ایمان و جهاد است . ایمان موسمی و فصلی و مقطعی کارساز نیست تداوم لازم دارد. ایمان سطحی سرچشمه‌ی کارهای مهم نمی‌شود بلکه ایمان کامل لازم دارد و اینکه ایمان بر عمل مقدم است چرا که حفظ دین برتر از حفظ مال و جان است و برای حفظ دین از مال و جان باید گذشت.

 

شما بسیار دیده‌اید که بعضی‌ها فقط محرم و صفر زیر خیمه ابا عبدالله نوکری می‌کنند و سینه می‌زنند اما کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا یعنی اینکه باید در هر روز و هر ماه و هر سال زیر خیمه اهل بیت بود  ایمان واقعی فقط محرم و صفر نمی‌شناسد همچنان که جسم ما نیاز به غذا دارد ،روح ما نیز  به تغذیه معنوی نیاز دارد آیا ما می‌توانیم روزها و ماه‌ها بدون غذا زنده بمانیم ؟ پس چطور انتظار داریم بدون ایمان واقعی و محکم سعادت دنیا و آخرت را برای خود بخریم : تجاهدون فی سبیل الله باموالکم و انفسکم.

 

 

 

راه تجارت : فروختن زندگی دنیا

 

این که زندگی دنیا را بفروشیم به این معناست که از هر عملی در تجارت سود بسیار بریم . تاجران موفق در هر تجارتی با لا ترین سود را می‌برند .

 

فروختن زندگی دنیایی یعنی رها کردن اهداف پست و بی ارزش و خدا گونه شدن و کسب رضایت حق در هر کاری است

 

دنیا از منظر امیرالمؤمنین برقرار کردن ارتباط پست و ناچیز با هر عملی است .و آخرت برقرار کردن ارتباط  متعالی و با ارزش با هر عمل می‌باشد.انفاق به خاطر ریا ،گناه و دوغ گویی برای رسیدن به مال دنیا،و حتی خواندن نماز برای ریا همه و همه این‌ها اعمال و اهداف پست دنیایی است و کسب علم برای رضای خدا و کمک به دیگران ،احترام به پدر و مادر،عبادت و بندگی برای رسیدن به قرب الهی همه و همه اهداف عالی است.

 

 

 

پس فروختن زندگی دنیایی یعنی رها کردن اهداف پست و بی ارزش و خدا گونه شدن و کسب رضایت حق در هر کاری است.

 

 

 

پاداش تجارت با خدا

 

یَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ وَیُدْخِلْکُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تحت‌ها الْأَنْهَارُ وَمَسَاکِنَ طَیِّبَةً فِی جَنَّاتِ عَدْنٍ غڑ ذَٰلِکَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ

 

و نعمت‌های دیگری که آن را دوست دارید [و به شما عطا می‌کند] یاری و پیروزی نزدیک از سوی خداست و مؤمنان را مژده ده(صف/12).

 

انسان فطرتاً به دنبال خیر و سعادت است حتی آنان که بسیار تلاش می‌کنند تا ثروت و مال دنیا را فراهم آورند هدف را گم کرده‌اند و غافلانه تصور می‌کنند که خیر و سعادت در آسایش دنیا می‌باشد اما خداوند خیر و سعادت را پاک بودن و پاک شدن در این آیه بیان می‌کند :یغفر لکم ذنوبکمسعادت دنیا و آخرت طهارت نفس ما را رقم می‌زند و این انتخاب ما در راه و ادامه آن است که سرنوشت را نقاشی می‌کند و هر گناه و نافرمانی این نقاشی را تیره و زشت یا زیبا و آسمانی ترسیم می‌کند و اثر هر نافرمانی در زندگی و سعادت ما تأثیر فراوان می‌گذارد .

 

آری انسان در دنیا و آخرت در میان عذاب الیم و عظیم است که فقط در صورت معامله با خدا از عذاب می‌رهد : " تنجیکم من عذاب الیم "

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: اجتماعیاقتصادیمهدویتحوادث

تاريخ : دو شنبه 11 ارديبهشت 1396 | 22:53 | نویسنده : امیر کاظمی |
.: Weblog Themes By RoozGozar.com :.

  • قالب وبلاگ
  • اس ام اس
  • گالری عکس